SALATA DE NAUT, CU IERBURI SI CONDIMENTE

aprilie 7, 2016 | CATEGORIA Aperitive

salata de naut, cu ierburi si condimente

O salata de primavara, cu naut fiert, ierburi si mirodenii, nutritive, prin asocierea carora se obtine un gust excelent.

INGREDIENTE :

– 250 gr naut

– o legatura de leurda

– 5 frunze de stevie

– 5 frunze de patlagina (optional, am cules-o din gradina blocului)

– o crenguta cu frunze de menta

– ½ lingurita praf de chimen (seminte de chimen rasnite)

– ½ lingurita praf de ghimbir

– ½ lamaie

– 2 linguri ulei de masline

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se lasa la inmuiat nautul de seara pana dimineata, se scurge, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe la foc domol, cca o ora. Se lasa acoperit pana se racoreste. Intre timp, se spala foarte bine stevia, leurda, patlagina si menta, apoi se toaca fin. Se strecoara nautul fiert, i se adauga frunzele tocate, se asezoneaza cu prafurile de chimen si ghimbir, cu sucul lamaiei, cu uleiul de masline, apoi se amesteca totul si se potriveste de sare.

salata de naut, cu ierburi si condimente

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *