O salata de primavara, cu naut fiert, ierburi si mirodenii, nutritive, prin asocierea carora se obtine un gust excelent.
INGREDIENTE :
– 250 gr naut
– o legatura de leurda
– 5 frunze de stevie
– 5 frunze de patlagina (optional, am cules-o din gradina blocului)
– o crenguta cu frunze de menta
– ½ lingurita praf de chimen (seminte de chimen rasnite)
– ½ lingurita praf de ghimbir
– ½ lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la inmuiat nautul de seara pana dimineata, se scurge, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe la foc domol, cca o ora. Se lasa acoperit pana se racoreste. Intre timp, se spala foarte bine stevia, leurda, patlagina si menta, apoi se toaca fin. Se strecoara nautul fiert, i se adauga frunzele tocate, se asezoneaza cu prafurile de chimen si ghimbir, cu sucul lamaiei, cu uleiul de masline, apoi se amesteca totul si se potriveste de sare.