SALATA DE MORCOVI SI RIDICHI, CU GHIMBIR SI SEMINTE DE DOVLEAC

martie 1, 2017 | CATEGORIA Aperitive

salata de morcovi si ridichi, cu ghimbir si seminte de dovleac

O salata cruda, cu nutrienti de calitate, ce revigoreaza organismul.

INGREDIENTE:

– 2 morcovi subtiri

– 5 ridichi

– ¼ lingurita de ghimbir macinat

– o lingura de seminte de dovleac

– 5 fire de patrunjel verde

– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– 3 linguri de suc de lamaie

– sare de Hymalaia (dupa gust, optional)

 

PREPARARE:

Se spala bine morcovii, ridichile si patrunjelul verde. Se curata superficial morcovii, apoi se taie Julien.

ingrediente pentru salata de morcovi si ridichi, cu ghimbir si seminte de dovleac

Ridichile se maruntesc dupa preferinta (eu le-am taiat tot Julien), iar patrunjelul se rupe grosier pentru a impiedica fenomenul de ascorbicoxidaza. Se aduna acestea intr-un bol, se adauga semintele de dovleac, uleiul de floarea soarelui, pudra de ghimbir si sucul de lamaie. Se amesteca toate si se potrivesc de sare sau se pot servi ca atare.

salata de morcovi si ridichi, cu ghimbir si seminte de dovleac

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *