O salata cruda, cu nutrienti de calitate, ce revigoreaza organismul.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi subtiri
– 5 ridichi
– ¼ lingurita de ghimbir macinat
– o lingura de seminte de dovleac
– 5 fire de patrunjel verde
– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 3 linguri de suc de lamaie
– sare de Hymalaia (dupa gust, optional)
PREPARARE:
Se spala bine morcovii, ridichile si patrunjelul verde. Se curata superficial morcovii, apoi se taie Julien.
Ridichile se maruntesc dupa preferinta (eu le-am taiat tot Julien), iar patrunjelul se rupe grosier pentru a impiedica fenomenul de ascorbicoxidaza. Se aduna acestea intr-un bol, se adauga semintele de dovleac, uleiul de floarea soarelui, pudra de ghimbir si sucul de lamaie. Se amesteca toate si se potrivesc de sare sau se pot servi ca atare.