O salata excelenta pentru sistemul cardiovascular, in special, bogata in caroten si grasimi sanatoase, asezonata cu mireasma specifica a frunzelor de busuioc, atat de bogate nutritiv. Este excelenta si pentru ca nu necesita sare in potentarea gustului, beneficiaza strict de sarea continuta natural de ingrediente.
INGREDIENTE:
– 150 g morcov
– 2 linguri mix de seminte (floarea soarelui, dovleac, in si susan, in proportii variabile)
– 2-3 crengute de busuioc
– ½ lamaie
PREPARARE:
Se lasa la hidratat mixul de seminte minim 3 ore pentru ca semintele de in sa devina usor mucilaginoasa, sa constituie un liant pentru celelalte ingrediente. Se spala bine frunzele de busuioc, iar morcovii, bine spalati si curatati, se razuie grosier.
Se aduna intr-un castron semintele si morcovii, se adauga sucul lamaiei, se amesteca, apoi se asezoneaza cu frunzele maruntite de busuioc.