O salata dulce naturala, cu ingrediente crude, asezonata cu un dressing bogat ca gusturi si foarte nutritiv, un inlocuitor ideal al dulciurilor nesanatoase si care totodata, poate constitui un meniu de sine statator, mic dejun, cina sau gustare.
INGREDIENTE:
– un morcov
– 2 mere
– 50 g migdale
Pentru dressing:
– 3 linguri suc de lamaie
– o lingurita miere de albine (am folosit de salcam)
– ¼ lingurita piper negru macinat
– un praf sare de ocna
PREPARARE:
Se lasa la hidratat minim 5 ore migdalele, ca sa poata fi digerate mai usor si nutrientii mai usor de absorbit.
Se maruntesc apoi grosier. Se prepara dressingul asociind si amestecand ingredientele specificate. Se spala bine morcovul si merele, morcovul se curata si se razuieste grosier, iar merele se curata de cotoare si se taie cubulete, cu tot cu coaja, stropindu-se imediat cu suc de lamaie.
Se alatura apoi migdalele maruntite, morcovului si merelor. Se amesteca si se asezoneaza cu dressingul preparat. Se poate prezenta intr-un inel culinar.