O salata usoara, hranitoare si gustoasa.
INGREDIENTE:
– 250 gr hamsii proaspete, sarate
– 400 gr morcovi
– 50 gr masline negre
– 30 gr masline verzi
– o ceapa
– 1/2 legatura de marar verde
– 3 fire de patrunjel verde
– 3 linguri ulei de masline
PREPARARE:
Hamsiile se spala, se curata de capete si maruntaie si se lasa la desarat in apa, cateva ore, dar raman suficient de sarate incat sa nu mai fie nevoie de sare.
Morcovii se spala se curata si se taie rondele, se fierb, iar cand sunt patrunsi se adauga hamsiile scurse de apa si se lasa sa dea intr-un clocot impreuna cu morcovii.
Se interupe fierberea, se strecoara morcovii si pestele si se lasa la racit.Intre timp se curata ceapa, se spala si se taie fasii, se spala, se curata si se toaca mararul si patrunjelul si se aranjeaza salata intercaland feliile de morcovi cu pestele, cu maslinele, cu ceapa si cu verdeata. Se toarna uleiul de masline peste intreg ansamblul si apoi se orneaza.