O salata ce revigoreaza meniurile iarna, conferindu-le prospetime si savoare.
INGREDIENTE:
– 750 gr gogonele
– 150 gr morcovi
– 150 gr telina
– 150 gr ardei
– 35 gr hrean ras
– 12 gr usturoi
– o lingurita faina de mustar (boabe de mustar rasnite)
– ¼ lingurita de piper macinat
– 4 foi de dafin
– saramura (din 100 ml apa si o lingurita cu varf de sare neiodata)
PREPARARE:
Se spala bine gogonelele, morcovii, telina si ardeii. Se curata superficial morcovii si telina, ardeilor li se indeparteaza semintele, urmand ca si aceste legume sa se rada grosier. Se curata, se spala si se rade fin hreanul si usturoiul, apoi impreuna cu piperul macinat, cu faina de mustar si cu foile de dafin, se alatura legumelor.
Se amesteca toate foarte bine, apoi se adauga apa si sarea.
Se amesteca din nou, apoi se umplu borcane mici, sa fie usor de accesat, lasandu-se sucul format sa treaca peste compozitie si vanturandu-se, trei zile la rand. Apoi se sigileaza borcanele si se pastreaza la rece.
………..sa o faci neaparat…
E super !!!