O salata cu proteine vegetale de calitate si o varietate bogata de enzime si antiozidanti valorosi, foarte benefica sanatatii.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 350 g fasole pastai
– un morcov
– ½ legatura de patrunjel verde
– ½ lingurita pudra de piper
– ½ lingurita pudra de turmeric
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– ½ lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata pastaile de fasole verde la capatul de unde sunt desprinse la cules, se spala in multe ape, apoi se fierb aldente.
Morcovul, bine spalat si curatat superficial, se razuie fin, apoi se adauga pastailor fierte. Se adauga de asemenea patrunjelul verde, bine spalat si maruntit, apoi piperul macinat si pudra de turmeric. Se amesteca salata, se potriveste de sare si se poate consuma ca atare, sau se adauga uleiul de masline si sucul de lamaie, ca dressing, pentru un plus de nutrienti si de savoare.