SALATA DE FASOLE NEAGRA, CU FRUNZE DE SUSAI SI MIRODENII

iunie 21, 2019 | CATEGORIA Aperitive

salata de fasole neagra, cu frunze de susai si mirodenii

O salata care asociaza sanatos ingrediente bogate in nutrieni de valoare si folosite majoritar crude.

INGREDIENTE:
– 125 g fasole neagra
– un morcov
– 2 cepe verzi
– 9 frunze de susai
– o lingura ulei de masline presat la rece
– o lamaie
– ¼ lingurita de ienibahar macinat
– 2-3 fire de oregano proaspat
– un praf de sare de ocna

PREPARARE:
Se lasa boabele de fasole neagra la hidratat in apa, minim 5 ore.

ingrediente pentru salata de fasole neagra, cu frunze de susai si mirodenii

Se fierbe apoi in apa, pana se inmoaie boabele. Intre timp, se curata firele de ceapa si morcovul. Se spala foarte bine frunzele de susai si firele de oregano. Se razuieste grosier morcovul, se taie rondele fine firele de ceapa si se toaca marunt firele de susai. Toate acestea se adauga peste boabele de fasole neagra, fierte si strecurate. Se adauga si uleiul, ienibaharul macinat si sucul lamaiei. Salata astfel obtinuta se amesteca si se potriveste de sare, apoi se garniaseste cu firele de oregano.

salata de fasole neagra, cu frunze de susai si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *