O salata cu proteine vegetale, fara adaos de grasimi, cu boabe consistente de fasole, asezonate gustos, cu ingrediente sanatoase.
INGREDIENTE:
– 250 gr. fasole boabe
– 450 gr gulii cu frunze
– 100 gr morcovi
– ½ lingurita de ghimbir, pudra
– piper negru macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata, se spala si se lasa la inmuiat boabele de fasole cateva ore, apoi se fierb in apa cu putina sare. Intre timp, se spala si se curata morcovii si guliile, apoi se rad pe razatoarea mare, iar frunzele de gulie se toaca. Cand boabele de fasole sunt fierte, se strecoara si se asezoneaza cu morcovii, cu guliile si frunzele lor, cu pudra de ghimbir, cu sare si piper.
Se amesteca, se mai potrivesc de sare si de piper, apoi se savureaza.
Nu am incercat salata de fasole cu gulii, dar cred ca este tare buna!
Este o salata dulceaga per ansamblu, se poate asezona cu multe mirodenii, pentru cine iubeste picanteriile.