Reteta prezentata pune in evidenta gustul si beneficiile boabelor de fasole, fierte, alaturate unui plus de nutrienti din legume proaspete si crude.
INGREDIENTE:
– 250 gr boabe de fasole grasa, pestrita
– 1 morcov
– 1 telina
– 1 radacina mica de pastarnac
– 2 cepe rosii
– 1 ardei capia
– 2 frunze de dafin
– ¼ lingurita de cimbru maruntit
– 1 legatura de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei de masline (optional)
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se curata boabele de fasole de impuritati, se spala si se lasa la inmuiat 4 ore.
Se pun la fiert in apa cu sare si cand sunt patrunse se adauga cimbrul si foile de dafin, se lasa un clocot si se intrerupe fieberea. Morcovul, pastarnacul si telina se spala, se curate si se dau pe razatoarea mare. Ardeiul se spala si se taie fasii subtiri, iar ceapa se spala, se curata si se taie rondele, iar patrunjelul se toaca fin.
Boabele fierte de fasole se strecoara si fie se amesteca cu toate celelalte ingrediente, fie se aranjeaza, in straturi, pe platou, se adauga apoi, dupa preferinta, uleiul de masline si se garniseste dupa imaginatie si timp.
Imi pierdeam si eu vremea si am dat peste acest articol al vostru asa ca am
spus ca trebuie sa va apreciez pentru ceea ce gandurile expuse.
Multumim de vizita !