SALATA DE FASOLE BOABE, CU LEGUME CRUDE

decembrie 22, 2012 | CATEGORIA Aperitive

salata de fasole boabe, cu legume crude

Reteta prezentata pune in evidenta gustul si beneficiile boabelor de fasole, fierte, alaturate unui plus de nutrienti din legume proaspete si crude.

 INGREDIENTE:

 –          250 gr boabe de fasole grasa, pestrita

–          1 morcov

–          1 telina

–          1 radacina mica  de pastarnac

–          2 cepe rosii

–          1 ardei capia

–          2 frunze de dafin

–          ¼ lingurita de cimbru maruntit

–          1 legatura de patrunjel verde

–          2 linguri de ulei de masline (optional)

–          sare, dupa gust

  PREPARARE:

     Se curata boabele de fasole de impuritati, se spala si se lasa la inmuiat 4 ore.

boabe de fasole, la inmuiat

 Se pun la fiert in apa cu sare si cand sunt patrunse se adauga cimbrul si foile de dafin, se lasa un clocot si se intrerupe fieberea. Morcovul, pastarnacul si telina se spala, se curate si se dau pe razatoarea mare. Ardeiul se spala si se taie fasii subtiri, iar ceapa se spala, se curata si se taie rondele, iar patrunjelul se toaca fin.

morcov, telina si pastarnac, rase

 Boabele fierte de fasole se strecoara si fie se amesteca cu toate celelalte ingrediente, fie se aranjeaza, in straturi, pe platou, se adauga apoi, dupa preferinta, uleiul de masline si se garniseste dupa imaginatie si timp.

salata de fasole boabe, cu legume crude

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *