O salata cu gustul proaspat al ingredientelor principale, folosite in stare cruda, si asezonate cu mirodenii bogate in antioxidanti si puternic antiinflamatoare.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– un dovlecel (aprox 400 g)
– 6 ciuperci champignon ( am folosit brune)
– 75 g frunze de baby spanach
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lamaie
– o lingurita radacina razuita de ghimbir
– ½ lingurita pudra de turmeric
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine dovlecelul, frunzele de spanac baby si ciupercile brune, care se si curata de impuritati, urmand apoi sa se felieze dovlecelul si sa se taie in bucati marunte, ciupercile sa se felieze fin, iar frunzele de spanac sa se marunteasca grosier.
Se aduna toate intr-un castron, apoi se asezoneaza cu sarea, cu uleiul de masline, cu sucul lamaiei, cu ghimbirul razuit si cu pudra de turmeric.