SALATA DE DOVLECEL, CU CIUPERCI SI SPANAC BABY

iunie 1, 2020 | CATEGORIA Aperitive

salata de dovlecel, cu ciuperci si spanac baby

O salata cu gustul proaspat al ingredientelor principale, folosite in stare cruda, si asezonate cu mirodenii bogate in antioxidanti si puternic antiinflamatoare.

INGREDIENTE (pentru 3 portii):

– un dovlecel (aprox 400 g)
– 6 ciuperci champignon ( am folosit brune)
– 75 g frunze de baby spanach
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lamaie
– o lingurita radacina razuita de ghimbir
– ½ lingurita pudra de turmeric
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine dovlecelul, frunzele de spanac baby si ciupercile brune, care se si curata de impuritati, urmand apoi sa se felieze dovlecelul si sa se taie in bucati marunte, ciupercile sa se felieze fin, iar frunzele de spanac sa se marunteasca grosier.

ingrediente pentru salata de dovlecel, cu ciuperci si spanac baby

Se aduna toate intr-un castron, apoi se asezoneaza cu sarea, cu uleiul de masline, cu sucul lamaiei, cu ghimbirul razuit si cu pudra de turmeric.

salata de dovlecel, cu ciuperci si spanac baby

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *