O salata cu gulii crude, imbogatita cu ulei de canepa, pentru un echilibru perfect de acizi grasi esentiali.
INGREDIENTE:
– 300 gr carne tocata de curcan
– 350 gr gulii
– o lingura de boia de adei dulce
– un praf de boia de ardei iute (optional)
– 2 linguri de ulei de canepa, presat la rece
– o felie de lamaie
– o lingurita de piper negru, macinat
– o legatura de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Carnea tocata de curcan se fierbe in apa cu un strop de sare (daca o achizitionati gata tocata trebuie sa o spalati bine sub jet de apa, in strecuratoare, inainte de fierbere). Cand este patrunsa si scade sucul format, se intrerupe fierberea, se strecoara si se lasa la racit. Intre timp se spala si se curata guliile, se toaca in cuburi marunte si se alatura carnii tocate, intr-un bol. Se asezoneaza cu boiaua de ardei, cu uleiul de canepa, cu piperul si cu putina sare.
Se adauga si patrunjelul spalat si tocat, apoi felia de lamaie, taiata fin, se amesteca si se mai potriveste de sare, sau se mai poate adauga suc de lamaie, daca este cazul.