O salata cruda, cu gust senzational, hranitoare, concentrata in acizi grasi nesaturati, aflati din abundenta in semintele de in si uleiul lor, presat la rece.
INGREDIENTE:
– 120 gr de varza
– o felie de sfecla rosie
– un castarvete
– ½ ceapa rosie
– 3 felii de rosie
– ½ ardei gras
– ½ lingurita de seminte de in
– o lingurita de ulei de in, presat la rece
– o lingurita de otet din vin, aromatizat cu tarhon
– sare
PREPARARE:
Se curata cruditatile de impuritati si cotoare, apoi varza se toaca, peste ea se adauga sfecla si castravetele, cu tot cu coaja, rase pe razatoarea mare.
Se completaza apoi cu ceapa si rosia taiete rondele, cu ardeiul taiat fasii, urmand sa se asezoneze cu sarea, semintele de in, uleiul de in presat la rece si otetul din vin, aromatizat cu tarhon.
Imi plac semintele de in! Le-am incercat in paine, dar cred ca merg foarte bine si in salata.
Sunt excelente pentru organism si in combinatie cu ingredientele din salata, se poate consuma o cantitate considerabila.
Semintele de in sint cele mai potrivite pentru combaterea constipatiei si reglarea functiei colonului.
Salata este deosebita datorita aromei tarhonului si prospetimii conferit aditional de varza si sfecla rosie. Mai ales ca acesta din urma este in stare cruda.
Uleiul este fin si sanatos.
Cu lamiie ar fi si mai sanatoasa acesta salata!
Multumesc de comnetariul bogat si de sfat ! Pup !