O salata concentrata in acizi grasi esentiali si proteine vegetale, gustoasa si nutritiva.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 5 frunze de salata verde
– ½ morcov mare, crud
– 2-3 catei de usturoi
– o tija verde de telina
– 2 lingurite de seminte crude de floarea soarelui
– o lingura de suc de lamaie
– o felie subtire de lamaie
– 3 fire de patrunjel verde
– ulei de floarea soarelui presat la rece, dupa gust
– sare (roz de Himalaya), dupa gust
PREPARARE:
Frunzele de salata se spala bine sub jet de apa, se maruntesc si se plaseaza in bolul de servit. Morcovul se spala, se curata si se taie rondele, cateii de usturoi, tija de telina si firele de patrunjel, se toaca marunt si se amesteca cu salata verde. Se adauga semintele de floarea soarelui si se asezoneaza cu sarea, sucul si felia de lamaie, apoi cu uleiul de floarea soarelui presat la rece.
Nu poate fi decat tare buna!
Este o salata complexa, inlocuieste un meniu complet, economiseste timp, intr-o zi plina!