O salata cu legume fara amidon si maioneza picanta, hranitoare si delicioasa.
INGREDIENTE:-
– 1 kg conopida
– 4 morcovi
– o radacina de patrunjel
– 2 radacini de telina
– o legatura de patrunjel
– 80 ml ulei de masline extravirgin
– o lingura de mustar clasic
– 2 galbenusuri de ou
– 5 catei de usturoi
– sucul unei jumatati de lamai mici
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine conopida si se deface buchetele, apoi se fierbe in apa cu putina sare.
Se spala si se curata morcovii, telinele si radacina de patrunjel, se fierb in apa putin sarata. Dupa ce s-au patruns suficient, se lasa la scurs, atat conopida, cat si celelelte legume, apoi morcovii se taie julien, iar telinele si radacina de patrunjel, se storc si se toaca marunt.
Se pregateste maioneza din galbenusurile de ou si uleiul turnat putin cate putin, in care, dupa ce se leaga, se adauga sucul de lamaie, mustarul si usturoiul.
Se opreste maioneza pentru garnisist, iar restul de maioneza, se amesteca cu legumele si cu patrunjelul spalat si tocat.
Se portioneaza in recipientele pentru servit, care se garnisesc cu maioneza picanta, cu legume si patrunjel, dupa imaginatie si… timp.