SALATA DE CONOPIDA CU LEGUME SI MAIONEZA PICANTA

decembrie 28, 2013 | CATEGORIA Aperitive

salata de conopida cu legume si maioneza picanta

O salata cu legume fara amidon si maioneza picanta, hranitoare si delicioasa.

INGREDIENTE:-

–         1 kg conopida

–         4 morcovi

–         o radacina de patrunjel

–         2 radacini de telina

–         o legatura de patrunjel

–         80 ml ulei de masline extravirgin

–         o lingura de mustar clasic

–         2 galbenusuri de ou

–         5 catei de usturoi

–         sucul unei jumatati de lamai mici

–         sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine conopida si se deface buchetele, apoi se fierbe in apa cu putina sare.

conopida fiarta pentru salata cu legume si maioneza picanta

Se spala si se curata morcovii, telinele si radacina de patrunjel, se fierb in apa putin sarata. Dupa ce s-au patruns suficient, se lasa la scurs, atat conopida, cat si celelelte legume, apoi morcovii se taie julien, iar telinele si radacina de patrunjel, se storc si se toaca marunt.morcovi, telina si radacina de patrunjel, fierte pentru salata cu conopida si maioneza picanta

Se pregateste maioneza din galbenusurile de ou si uleiul turnat putin cate putin, in care, dupa ce se leaga, se adauga sucul de lamaie, mustarul si usturoiul.

maioneza cu suc de lamaie, mustar si usturoi, pentru salata de conopida si legume

Se opreste maioneza  pentru garnisist, iar restul de maioneza, se amesteca cu legumele si cu patrunjelul spalat si tocat.

salata de conopida cu legume, maioneza picanta si patrunjel

Se portioneaza in recipientele pentru servit, care se garnisesc cu maioneza picanta, cu legume si patrunjel, dupa imaginatie si… timp.

salata de conopida cu legume si maioneza picanta

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *