O salata enzimatica, cu proteine vegetale, bogata in polifenoli care ajuta la protejarea de stresul oxidativ. Stevia de gradina, cat si asezonarea cu pudra de curry, aduc acestei salate prospetime si un gust special.
INGREDIENTE:
– 140 g ciuperci marinate (ciuperci champignon, sare de mare, apa)
– un morcov
– o legatura de stevie de gradina
– o lingura de ulei de masline, extravirgin
– ½ lamaie
– ½ lingurita pudra de curry (sare, curcuma, usturoi, boabe de mustar alb, scortisoara, ghimbir, schinduf, boia de ardei gras dulce, fructe uscate de coriandru, chimion, cardamon, cuisoare, boia de ardei iute Chili, anason, piper negru, nucsoara)
PREPARARE:
Ciupercile marinate se strecoara de marinata si se feliaza grosier, in lungul piciorusului. Se spala bine morcovul si se razuie pe razatoarea mare. Frunzele de stevie se spala bine, in multe ape.
Se aduna ciupercile feliate cu morcovul razuit si cu frunzele de stevie tocate fin. Se adauga uleiul de masline, sucul jumatatii de lamaie si pudra de curry. Se amesteca bine si se consuma ca atare sau ca garnitura.