Va recomand o salata sanatoasa prin consistenta sa nutritiva si cu aroma intensa, rezultata din imbinarea gusturilor ce o compun.
INGREDIENTE:
– 150 gr frunze rucola
– 650 gr ciuperci champignon mari
– 150 gr branza telemea de vaca
– sare, dupa gust
Pentru dressing:
– 3 linguri de ulei de masline, aromatizat cu foi de dafin si enibahar
– o lamaie mica
– usturoi si sare dupa gust
PREPARARE:
Ciupercile se spala, se curata de pielite si se taie transversal, in bucati subtiri.
Se frig pe gratar, pe ambele parti, cu putina sare.
Se rade apoi branza.
Se compune dressing-ul din usturoiul curatat si pisat, amestecat cu uleiul aromatizat, cu sucul de lamaie si potrivit de sare.
Frunzele de rucola, spalate si scurse bine, se aseaza pe platou, apoi se adauga ciupercile si branza, se mai completeaza cu rucola si se toarna dressing-ul, eventual, se mai potriveste de sare. Se obtine o salata excelenta, ce se poate savura fara paine, ciupercile conferindu-i suficienta consistenta.