SALATA DE CIUPERCI, CU BRANZA SI RUCOLA

ianuarie 10, 2013 | CATEGORIA Aperitive

salata de ciuperci cu branza feta si rucola

Va recomand o salata sanatoasa prin consistenta sa nutritiva si cu aroma intensa, rezultata din imbinarea gusturilor ce o compun.

 INGREDIENTE:

      –    150 gr frunze rucola

     –    650 gr ciuperci champignon mari

     –    150 gr branza telemea de vaca

     –     sare, dupa gust

 Pentru dressing:

–          3 linguri de ulei de masline, aromatizat cu foi de dafin si enibahar

–          o lamaie mica

–          usturoi si sare dupa gust

  PREPARARE: 

    Ciupercile se spala, se curata de pielite si se taie transversal, in bucati subtiri.

ciuperci si frunze de  rucola

 Se frig pe gratar, pe ambele parti, cu putina sare. 

ciuperci champignon, fripte pe gratar

  Se rade apoi branza.

branza feta, ciuperci si rucola

 Se compune dressing-ul din usturoiul curatat si pisat, amestecat cu uleiul aromatizat, cu sucul de lamaie si potrivit de sare.

dressing din usturoi, ulei de masline aromatizat, suc de lamaie si sare

 Frunzele de rucola, spalate si scurse bine, se aseaza pe platou, apoi se adauga ciupercile si branza, se mai completeaza cu rucola si se toarna dressing-ul, eventual, se mai potriveste de sare. Se obtine o salata excelenta, ce se poate savura fara paine, ciupercile conferindu-i suficienta consistenta.

salata de ciuperci cu branza feta si rucola

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *