O salata proteica, cu marinata preparata sanatos, bogata in antioxidanti si asezonata cu avocado, pentru ajutor in absorbtia acestora.
INGREDIENTE:
– 100 gr ceafa crud-uscata, de porc, afumata cu fum natural, din lemn de fag si aromata cu condimente
– un avocado
Pentru marinata de lamaie verde
– coaja rasa si sucul a doua lamai verzi
– 2 lingurite de zahar brun
– o lingurita de patrunjel verde, tocat fin
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se pregateste marinata intr-un bol, adaugand peste coaja bine spalata si rasa a lamailor verzi, sucul acestora, zaharul brun, apoi patrunjelul verde spalat si tocat fin, uleiul si ienibaharul macinat.
Se amesteca bine ingredientele, apoi se potrivesc de sare. Ceafa se taie in bucati de marime dorita, iar avocado, dupa ce se desface in jumatati si se extrage samburele, se curata si se rade pe razatoarea mare. Ceafa crud afumata se asezoneaza cu avocado si cu marinata lamailor verzi, se garnisete dupa imaginatie, salata astfel obtinuta avand un gust desavarsit.