O salata hidratanta si puternic antioxidanta, cu aroma marcanta a fructelor de ienupar proaspat rasnite, asociate cu tarhon conservat in otet din vin.
INGREDIENTE:
– 250 gr castraveti (2-3 bucati)
– 25 grame seminte de quinoa (am folosit brune)
pentru dressing:
– o lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece
– 2 linguri de tarhon conservat in otet din vin
– o lingura de otet din vin (in care s-a conservat tarhonul)
– o lingurita de fructe de ienupar rasnite grosier
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine semintele de quinoa, se lasa la inmuiat cam 2 ore, apoi se aduce apa la punctul de fierbere, se intrerupe fierberea, se adauga semintele de quinoa si apoi se lasa acoperite 20 de minute. Intre timp, se pregateste dressingul, adunand intr-un bol uleiul de floarea soarelui presat la rece, tarhonul conservat tocat marunt, otetul din vin si fructele de ienupar rasnite.
Se amesteca dressingul si se potriveste de sare. Castravetii se spala bine, se curata partial de coaja (au am folosit unul cu coaja si altul decojit), intrucat coaja este mai bogata in nutrienti, dar este si mai greu digerabila. Se feliaza subtire si li se adauga semintele de quinoa.
Se asezoneaza cu dressingul, se amesteca si eventual se mai potriveste de sare.