O salata hidratanta si imunostimulatoare, cu frunze proaspete de lucerna (considerata superaliment), asezonata cu un dressing clasic.
INGREDIENTE:
– 6-7 castraveti tineri
– un ardei
– o ceapa rosie
– 3-4 fire de lucerna
pentru dressing:
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– ¼ lingurita de pudra de curcuma (turmeric)
– 3 linguri suc de lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine castravetii si ardeiul, apoi ceapa curata si spalata, impreuna cu ardeiul, se taie julien. Castravetii se feliaza cat mai subtire posibil, cu tot cu coaja.
Se spala bine lucerna si se desprind frunzele de pe tulpini, apoi se maruntesc si se adauga intr-un bol, impreuna cu castravetii, ardeiul si ceapa. Se pregateste dressingul din ingredientele sale, apoi se asezoneaza ingredientele din bol. Se amesteca bine si se consuma ca atare sau ca garnitura.