O salata la indemana, hranitoare, din broccoli fiert usor, salam uscat in aer umed, dupa o reteta frantuzeasca, si cu adaos de mirodenii, pentru un gust absolut perfect.
INGREDIENTE:
– 500 gr broccoli
– 100 gr salam crud uscat, cu membrana comestibila
– 2 cepe rosii (aprox. 250 gr)
– o lingurita de seminte de coariandru
– o lingurita de cimbru, macinat
– o jumatate de legatura de marar proaspat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Broccoli se curate de impuritati, se spala bine sub jet de apa, se rup buchetelele de pe tulpina si se fierb in apa cu putina sare, nu mai mult de 3 minute, pentru a nu se inmuia prea tare si a ramane frumos conturate si cu nutrientii cat mai putin afectati. Se strecoara si se lasa la scurs, iar intre timp se curata si se spala ceapa si mararul, ceapa se rade pe razatoarea mare, iar mararul se toaca fin. Se aseaza broccoli pe platoul de servit, se adauga salamul frantuzesc taiat rondele subtiri, ceapa, semintele de corindru, cimbrul si mararul. Se potriveste de sare si se poate consuma, ca atare, fara paine.