O reteta rapida si sanatoasa, pentru o zi plina de emotii benefice, un inlocuitor excelent pentru retetele laborioase, cu ingrediente mult prea prelucrate termic si uneori prea bogate in grasimi saturate, pentru care doamnele fie petrec mult timp in bucatarie, fie cheltuie bani comandandu-le la unele firme specializate.
INGREDIENTE:
– un broccoli
– o radacina de sfecla rosie (in forma lunguiata, sa poata fi modelata usor)
– o salata verde
– o legatura de patrunjel verde
– 2 linguri ulei vegetal presat la rece (am folosit din seminte de susan)
– o lamaie
– ½ lingurita ghimbir macinat
– ½ lingurita chimen macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine broccoli, apoi se deface in buchete, se desprind frunzele de pe tulpina, iar tulpina se taie rondele. Buchetele si rondelele de broccoli, se fierb in apa cu un strop de sare, cca 3 minute, apoi se intrerupe fierberea. Sfecla rosie se spala bine si se sculpteaza intr-un calup sub forma de inima, care apoi se feliaza subtire.
Se spala bine salata verde, patrunjelul verde si frunzele de broccoli, apoi se maruntesc, se adauga peste buchetele si tulpina feliata de broccoli si se asezoneaza cu ghimbirul si chimenul, macinate, cu uleiul de susan si cu sucul lamaiei. Se amesteca , apoi salata astfel obtinuta se potriveste de sare, se portioneaza si se garniseste cu inimioarele din sfecla rosie.