O reteta rapida, usoara si nutritiva, cu aroma specifica a andivelor, imbogatita cu antioxidanti valorosi din seminte de dovleac si frunze de patlagina.
INGREDIENTE:
– 2 andive (aprox. 150 gr)
– 2 rosii (aprox. 250 gr)
– 4 linguri seminte de dovleac
– 5 frunze proaspete de patlagina
– ¼ lingurita de pudra de ghimbir
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 4 linguri de suc lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine andivele si rosiile, apoi rosiile se feliaza, iar andivelor li se indeparteaza tulpina, apoi se taie in rondele fine. Se aranjeaza pe un platou si se asezoneaza cu semintele de dovleac, cu pudra de ghimbir, cu uleiul de floarea soarelui, sucul de lamaie si frunzele de patlagina spalate bine si tocate fin. Se amesteca salata rezultata, se potriveste de sare, se garniseste si se serveste la temperatura camerei, sau rece.
Iubesc toamna in spieacl pentru abundenta de dovleac! Iar supa asta e cea mai frumoasa amintire culinara din luna de miere:-) Si merita incercata cu ulei din seminte (prajite)de dovleac, picurat deasupra! Minunata!!!