O salata rapida, hranitoare, revigoranta, cu adaos de frunze de stevie tomnatice, ce-i confera culoare si clorofila.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– o ceapa rosie
– un gogosar
– o lingurita de seminte crude de floarea soarelui
– 4 frunze de stevie, tinere
– o lingurita de ulei de masline bio, extravirgin
– un praf de piper negru, macinat
– un praf de sare (neiodata)
PREPARARE:
Se spala si se curata ceapa si gogosarul, ceapa se taie rondele fine, iar gogosarul suvite. Frunzele de stevie se spala, se curate la baza, de nervuri si se toaca fin. Pe platoul de servit se aranjeaza dupa imaginatie ingredientele descrise, care se asezoneaza cu semintele de floarea soarelui, cu uleiul de masline extravirgin, apoi cu sarea si piperul. Aceasta delicioasa salata se poate consuma ca atare, langa o felie de paine integrala, sau ca garnitura la diverse carnuri si legume.