O reteta concentrata in proteine si antioxidanti, ce poate constitui un mic dejun sau o cina, perfecte ca gust si nutrienti.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 200 gr branza cheddar, maturata 9 luni (produs DeLuxe, comercializat prin LIDL)
– 75 gr frunze de valeriana italica (comercializate prin LIDL)
Pentru dressing:
– 3 linguri de ulei de rapita, presat la rece
– o lingura de otet din vin
– o lingurita de mustar clasic
– o lingurita rasa de cimbru uscat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o crenguta de rozmarin verde
– un praf de ardei iute
– un praf de sare
PREPARARE:
Se aduna intr-un bol ingredientele pentru dressing.
Se amesteca si se lasa sa se intrepatrunda aromele (cca 2 ore), apoi se spala bine frunzele de valeriana, se astern pe un platou, se adauga branza cheddar taieta in cubulete marunte, apoi se asezoneaza cu dressingul.