O salata raw vegan, foarte hranitoare, antioxidanta si cu grasimi benefice sistemului cardiovascular. De remarcat ca are un gust senzational, chiar si fara adaos de sare.
INGREDIENTE:
– un avocado
– un buchet de conopida
– o rosie
– un praf de piper negru macinat
– un praf de pudra de turmeric
– o felie de lamaie
– frunze de busuioc, dupa gust
– sare de ocna-optional (dupa gust)
PREPARARE:
Se spala bine conopida si se razuieste grosier, iar avocado se desface de pe sambure, se curata de coaja si se taie fasii subtiri, care apoi se maruntesc si se stropesc cu lamaie, pentru a nu oxida.
Se aduna intr-un bol apoi conopida razuita si avocado maruntit, se spala rosia, si se adauga si pulpa sa maruntita. Se asezoneaza cu pudrele de turmeric si de piper negru, si cu frunzele de busuioc, bine spalate si tocate, apoi se amesteca si se adauga eventual sare. Gustul obtinut insa, este unul echilibrat, chiar si fara adaos de sare.