Antioxidanta, antibiotica si revigoranta, aceasta salata poate fi vedeta curelor de detoxifiere spre final de primavara.
INGREDIENTE:
– o sfecla rosie intreaga (radacina, tulpini, frunze)
– 2 gramajoare de urzici grecesti (urzici cu frunze mici)
Dressing:
– o capatana de usturoi
– o lamaie
– 2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine urzicile grecesti si sfecla rosie, atat radacina cat si tulpinile si frunzele acesteia.
Radacina sfeclei se razuie grosier, iar frunzele si tulpinile acesteia se toaca fin. Se prepara dressingul din cateii de usturoi curatati, spalati si striviti care se asezoneaza cu sarea, cu uleiul de floarea soarelui presat la rece si cu sucul lamaiei. Se toaca grosier urzicile, li se adauga dresingul si se freaca putin, in acest fel nemaifiind intepatoare. Se adauga sfecla maruntita, se amesteca salata si eventual, se potriveste de sare.