SALATA CRUDA DE DOVLECEL, CEAPA VERDE SI UNTISOR

aprilie 6, 2017 | CATEGORIA Aperitive

salata cruda de dovlecel, ceapa verde si untisor

O salata de primavara, hidratanta, detoxifianta si cu un aport de vitamiana B12, pentru cei ce sunt vegetarieni convinsi.

INGREDIENTE:

– un dovlecel tanar

– 3 fire de ceapa verde

– o legatura de untisor

pentru dressing:

– o lingura de drojdie inactiva

– un praf de ghimbir macinat

– o lingura de ulei de masline extravirgin

– 3 linguri suc de lamaie

– un praf de sare de Himalaya, optional

PREPARARE:

Se spala bine dovlecelul, ceapa verde si untisorul, iar ingredientele pentru dressing (mai putin sarea) se aduna intr-un bol.

ingrediente pentru salata cruda de dovlecel, ceapa verde si untisor

Se amesteca bine pentru omogenizarea dressingului, apoi dovlecelul, taiat julien, se alatura cepei taiate rondele marunte si frunzelor de untisor rupte (nu taiate cu cutitul, pentru a impiedica fenomenul de ascorbicoxidaza- oxidarea vitaminei C). Se adauga dressingul si se amesteca, apoi pentru cine doreste un plus de sare se poate adauga un praf, insa natura a lucrat cu atata maiestrie la gustul ingredientelor acestei salate, incat este perfecta si fara surplusul de sare.

salata cruda de dovlecel, ceapa verde si untisor

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *