O salata de primavara, hidratanta, detoxifianta si cu un aport de vitamiana B12, pentru cei ce sunt vegetarieni convinsi.
INGREDIENTE:
– un dovlecel tanar
– 3 fire de ceapa verde
– o legatura de untisor
pentru dressing:
– o lingura de drojdie inactiva
– un praf de ghimbir macinat
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– 3 linguri suc de lamaie
– un praf de sare de Himalaya, optional
PREPARARE:
Se spala bine dovlecelul, ceapa verde si untisorul, iar ingredientele pentru dressing (mai putin sarea) se aduna intr-un bol.
Se amesteca bine pentru omogenizarea dressingului, apoi dovlecelul, taiat julien, se alatura cepei taiate rondele marunte si frunzelor de untisor rupte (nu taiate cu cutitul, pentru a impiedica fenomenul de ascorbicoxidaza- oxidarea vitaminei C). Se adauga dressingul si se amesteca, apoi pentru cine doreste un plus de sare se poate adauga un praf, insa natura a lucrat cu atata maiestrie la gustul ingredientelor acestei salate, incat este perfecta si fara surplusul de sare.