O reteta in care se imbina gusturi ample si diverse, intr-o simfonie de arome, hranitoare si revigoranta. Aceasta salata cu principii amare si dulci, este bogata in enzime si fibre, cat si in nutrienti de calitate.
INGREDIENTE:
– 2 andive
– 7-9 inflorescente de salcam
– 1-2 ardei capia
– ½ lingurita turmeric pudra
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura ulei de masline extravirgin
– ½ lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine andivele si se taie rondele subtiri, iar florile de salcam se spala in multe ape. Ardeiul gras, bine spalat, se toaca marunt.
Se desprind de pe tulpinite florile de salcam si se aduna intr-un castron, impreuna cu andivele si ardeiul maruntit, se adauga pudrele de piper si de turmeric, uleiul de masline si zeama lamaiei, se amesteca si se potriveste totul de sare.