O salata concentrata in proteine, catifelata si extrem de hranitoare.
INGREDIENTE:
– 1,1 kg antricot de vita
– 500 gr branza telemea de vaca
– 3 oua
– 450 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
– 400 gr castraveti murati
– 3 linguri de ketchup
– o lingurita de mustar
– sucul unei lamai
– 2 legaturi de patrunjel verde
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Bucata de antricot, de spala bine in apa rece, se scurge si se feliaza, pe suportul ei de pielita, apoi se taie cubulete mici, pe acelasi suport. Se poate taia si complet, deci bucatile sa se desprinda.
Cand apa da in clocot, se adauga la fiert, se spumuieste si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand este patrunsa foarte bine, apoi se lasa la scurs si racit.
Intre timp, se pregateste o maioneza din galbenusurile oualor amestecate cu uleiul turnat putin cate putin, pana se incheaza. Se adauga mustarul, sucul de lamaie si ketchup-ul. Se potriveste de sare si se amesteca bine, pentru omogenizare. Albusurile se fierb, se scurg si se rad marunt. Carnea se mai poate marunti, branza se rade pe razatoarea mica, iar castravetii se taie pe lungime, apoi rondele subtiri si se storc.
Se adauga apoi maioneza, se mai potriveste de sare, daca este cazul si se amesteca bine, toate componentele. Patrunjelul se spala bine, se scurge si se toaca fin, apoi se adauga la compozitia de mai sus.
Se amesteca totul pentru omogenizare, se garniseste dupa imaginatie si se serveste fie la temperatura camerei, fie de la rece. Este un aperitiv select, bogat in nutrienti complecsi, iar ca gust, senzational.
Salata asta imi place mult!!!
Este una din salatele rafinate cu maineza. Este mult apreciata !