O reteta in care fragezimea si gustul carnii de pui se innobileaza cu aroma intensa a boabelor de coriandru, ce-i confera un plus de nutrienti si de savoare.
INGREDIENTE:
– 750 gr piept de pui
– 500 gr ficat de pui
– 2 cepe
– 5 frunze de papadie
– 5 inflorescente de busuioc verde
– o lingurita de coriandru
– 2 linguri de bulion
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– 300 ml de apa
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pieptul de pui se spala, se feliaza (eu am obtinut 9 bucati), apoi se subtiaza cu batatorul de snitele. Se sareaza usor si in fiecare bucata de piept de pui se aseaza un ficat de pui, se ruleaza apoi si se prinde cu o scobitoare.
Se aseaza intr-un vas termoizolant, apoi se spala si se curata ceapa, se taie rondele, frunzele de papadie se spala si impreuna cu rondelele de ceapa si boabele de corindru intregi, se adauga peste rulouri.
Se toarna apa si se introduce vasul la cuptor, apoi se lasa sa fiarba, pana se patrund toate ingredientele. Se adauga bulionul si uleiul, se potriveste de sare si se mai lasa 5 minute la cuptor, apoi se intrerupe fierberea.
Se portioneaza si se garnisesc cu busuioc verde, pentru aroma si prospetime.