Vinete rulate cu ingrediente naturale, legume la gratar si piept de pui, asezonate cu patrunjel verde, tije de telina si servite cu felii de rosii proaspete.
INGREDIENTE:
– 2 vinete (aprox.500 gr)
– 2 morcovi
– 1-2 ardei grasi
– 2 tulpini de telina
– un piept de pui (aprox.185 gr)
– ½ legatura de patrunjel verde
– 2 rosii
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Pieptul de pui se spala si se taie in bucati, cam de 5 cm lungime. Vinetele, morcovii si ardeii se spala, se curate, apoi vinetele si morcovii se taie fasii inguste, pe toata lungimea, iar ardeii se taie fasii cat mai subtiri posibile.
Vinetele se lasa cca 30 minute cu sare, sa-si lase sucul toxic.
Se spala apoi si se sterg cu un prosop absorbant. Vinetele, morcovii si ardeii se coc pe gratar, pe ambele parti, urmand sa se friga si bucatile din piept de pui. Pe fiecare felie de vanata se asterne una de morcov, 3 fasii de ardei si cate o bucata de piept de pui, asezonate cu cateva frunze de patrunjel si potrivite de sare.
Se ruleaza apoi si se leaga cu o fasie de tulpina de telina. Se aranjeaza pe un platou si se consuma cu felii proaspete de rosii.