Un meniu elegant, hranitor, cu incarcatura afumaturii atenuata de picanteria leurdei si a usturoiului.
INGREDIENTE (pentru 9 bucati):
– 9 bucati de file de somon afumat, aprox. 200 gr.
– 9 felii de dovlecel
– 9 felii de morcov
– 9 felii de ardei gras
– 9 fire de marar
– 9 frunze de leurda
– 2 fire de usturoi verde
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Morcovul se spala, se curata superficial si se feliaza, ardeiul si dovlecelul, se spala si se feliaza cu tot cu coaja, apoi se aseza pe gratarul incins si se lasa sa se patrunda pe ambele parti.
Peste felia de dovlecel se suprapun somonul, morcovul, frunza de leurda, apoi se grupeaza in centru, bucata de usturoi verde cu firul de marar si cu felia de ardei gras.
Se ruleaza de la un capat la altul, fiecare aranjament obtinut astfel se leaga apoi cu cate o fasie subtire din frunza de usturoi.
Mi-ai facut pofta! Trebuie sa incerc neapart aceasta reteta!
Da, mi-a palcut cum echilibreaza leurda si usturoiul afumatura, iar impreuna cu dulceata legumelor, e o combinatie excelenta !