O salata comod de servit, cu legume crude si hranitoare, cu gust clasic, imbietor.
INGREDIENTE (pentru aproximativ 10 bucati):
– 10 frunze de varza
– 2 morcovi mari
– 5 cepe verzi
– 2 ardei capia mari
– o legatura de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– suc de lamaie, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata varza, morcoii, cepele, ardeii si patrunjelul verde, apoi se desprind foile de varza.
Morcovii se razuiesc grosier, iar ardeii si ceapa se fasiaza subtire. Se preseaza foile de varza, astfel incat sa fie usor de rulat.
Se portioneaza legumele pregatite, apoi se plaseaza pe fiecare foaie, se adauga cateva fire de patrunjel verde si se asezoneaza cu sare, ulei si suc de lamaie.
Se aduna capetele frunzei de varza, apoi se ruleaza, astfel incat sa stranga bine compozitia. Se servesc garnisite dupa preferinta.