RULADA INTEGRALA CU PRAZ SI CIUPERCI, DIN ALUAT CU BULION

decembrie 20, 2013 | CATEGORIA Aperitive

 rulada integrala cu praz, cuperci, vereturi, din aluat cu bulion, portionata

Un aluat maleabil, colorat natural cu bulion, umplut cu legume si verdeturi, intr-o rulada hranitoare si delicioasa.

INGREDIENTE:

pentru aluat:

–              425 gr faina dietetica, din macinis integral

–              300 gr bulion

–              100 gr ulei de cocos solidificat, (se poate folosi si alt tip de ulei)

–              5 linguri de otet din vin (am folosit din cel aromatizat cu tarhon)

–              o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar

–              un praf de sare neiodata

pentru umplutura:

–              600 gr praz

–              500 gr ciuperci (am folosit champignon)

–              un ardei gras mare (am folosit capia verde)

–              o legatura marar

–              o legatura patrunjel

–              ½ lingurita de piper negru, macinat

–              sare neiodata, dupa gust

Se pregateste aluatul adunand in vasul de framantat faina integrala, bulionul,  uleiul solidificat de nuca de cocos, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de sare.

faina integrala cu ulei de cocos, bulion, otet din vin aromatizat cu tarhon, bicarbonat  si sare, pentru rulada

Se amesteca aceste ingrediente si se framanata, pana se obtine un aluat cu o culoare delicata usor de modelat.

aluat integral framanatat cu bulion, pentru rulada

Se spala si se curata ciupercile,  prazul si ardeii, iar ciupercile se coc pe gratar. Se toaca apoi toate,  marunt.

ciuperci, ardei si praz pentru rulada integrala cu bulion

Se amesteca cu verdeturile tocate, apoi se asezoneaza toata compozitia, pentru umplutura, cu sare si piper. Se intinde aluatul si se adauga umplutura peste toata suprafata sa, urmand a fi rulat.

aluat si umplutura de praz ciuperci si verdeata, pentru rulada integrala cu bulion

Se plaseaza rulada in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt.

rulada integrala cu praz, cuperci, vereturi, din aluat cu bulion, pentru cuptor

Se introduce in cuptorul incins si se coace la 150 de grade C, pana se patrunde si se rumeneste. Se poate servi calduta sau rece, cu adaos de patrunjel proaspat tocat.

rulada integrala cu praz, cuperci, vereturi, din aluat cu bulion, portionata

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *