Un aluat maleabil, colorat natural cu bulion, umplut cu legume si verdeturi, intr-o rulada hranitoare si delicioasa.
INGREDIENTE:
pentru aluat:
– 425 gr faina dietetica, din macinis integral
– 300 gr bulion
– 100 gr ulei de cocos solidificat, (se poate folosi si alt tip de ulei)
– 5 linguri de otet din vin (am folosit din cel aromatizat cu tarhon)
– o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
– un praf de sare neiodata
pentru umplutura:
– 600 gr praz
– 500 gr ciuperci (am folosit champignon)
– un ardei gras mare (am folosit capia verde)
– o legatura marar
– o legatura patrunjel
– ½ lingurita de piper negru, macinat
– sare neiodata, dupa gust
Se pregateste aluatul adunand in vasul de framantat faina integrala, bulionul, uleiul solidificat de nuca de cocos, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de sare.
Se amesteca aceste ingrediente si se framanata, pana se obtine un aluat cu o culoare delicata usor de modelat.
Se spala si se curata ciupercile, prazul si ardeii, iar ciupercile se coc pe gratar. Se toaca apoi toate, marunt.
Se amesteca cu verdeturile tocate, apoi se asezoneaza toata compozitia, pentru umplutura, cu sare si piper. Se intinde aluatul si se adauga umplutura peste toata suprafata sa, urmand a fi rulat.
Se plaseaza rulada in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incins si se coace la 150 de grade C, pana se patrunde si se rumeneste. Se poate servi calduta sau rece, cu adaos de patrunjel proaspat tocat.