O reteta ce prin asocierea ingredientelor, imprima pieptului de pui savoare.
INGREDIENTE:
– 600 gr piept de pui
– 250 gr ciuperci champignon
– 140 gr cascaval (branza topita) feliat(a)
– 250 gr ceapa
– 2 lingurite de boia de ardei dulce
– o lingurita de ienibahar macinat
– o lingura de ulei de masline, extravirgin
– o legatura de marar
– 250 ml vin alb
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Ciupercile si ceapa se spala, se curata si se toaca, apoi se fierb in apa cu putina sare, pana cand se patrund si scade sucul format. Se asezoneaza apoi cu boiaua de ardei dulce, cu ienibaharul macinat, cu uleiul, sarea si mararul.
Se amesteca bine compozitia. Pieptul de pui se intinde cu batatorul de snitele, dandu-i o forma aproximativ dreptunghiulara, peste care se astern feliile de cascaval (branza topita), iar peste acestea se toarna compozitia de ciuperci.
Se ruleaza pieptul de pui, apoi se leaga sa nu se desprinda la copt. Se introduce intr-un vas termoizolant la cuptor, acoperit razant, cu apa. Se lasa sa fiarba la temperatura moderata, pana se patrunde, se intoarce de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni uniform, iar cand este gata, sosul rezultat se potriveste de sare si se adauga vinul, apoi se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se scoate din cuptor si se aseaza pe un platou.
Dupa ce se feliaza, se serveste cu adaos de sos si de patrunjel verde, pentru o digestie corecta.