O rulada abundenta in proteine, combinate cu patrunjel verde, pentru ajutor in digestie, nutritiva, gustoasa si aspectuoasa.
INGREDIENTE:
– 2 bucati de piept de pui (aprox. 550 gr)
– 260 gr branza de burduf
– 3 oua
– o legatura mica de patrunjel verde
– un ardei gras, rosu
– sare neiodata, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Pieptul de pui se spala si se bate cu ciocanul de snitele, avand grija la intensitatea loviturilor, sa nu se rupa.
Peste branza de burduf se adauga ouale si patrunjelul spalat si tocat.
Se amesteca bine si se potriveste de sare, daca branza nu este suficient de sarata.Bucatile de piept de pui se aseaza una langa alta si se prind cu scobitori, obtinand o foaie intinsa, pe mijlocul careia se asterne compozitia de branza, iar deasupra ei fasii din ardeiul gras rosu, spalat si taiat ingust, in lung.
Se aduna compozitia peste ardei, ca sa incadreze fasiile la mijloc, apoi se aduna si marginile pieptului de pui si se prind cu scobitori. Se asterne intreg ansamblul intr-un vas termoizolant.
Apoi se introduce la cuptor si se lasa la temperatura de 150 grade C, pana se patrunde si se rumeneste.
Se consuma fierbinte sau rece, constituind un aperitiv hranitor si apetisant.
Cu branza de burduf nu am incercat niciodata, arata f bine!
Sunt execelente, branza este untoasa si da fragezime pieptului de pui.