O placinta rulata, dulce si picanta.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
– 250 gr faina dietetica din macinis integral
– 2 cescute de lapte simplu, de soia
– 4 linguri de ulei de masline, extravirgin
– o lingurita de piper negru, macinat
– sare, dupa gust
Pentru umplutura:
– 2 cepe mari
– 2 morcovi mari
– 3 legaturi de leurda
– o legatura de patrunjel verde
– o lingura de ulei de masline, extravirgin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Faina se asterne pe planseta de lucru, apoi i se adauga laptele de soia, uleiul de masline extravirgin, sarea si piperul.
Se amesteca aceste ingredient si rezulta un aluat, pe care il lasam sa se “odihneasca”.
Intre timp, pregatim umplutura din cepele curatate, spalate si taiate marunt, la care se adauga morcovii spalati, curatati si dati pe razatoarea mica. Se adauga apa si un praf de sare si se pune la fiert intregul amestec, acoperit cu apa.
Se lasa sa fiarba si cand amestecul este patruns si deshidratat, se intrerupe fierberea si se adauga uleiul de masline. Din aluatul framantat se intinde o foaie, care se acopera mai intai cu ceapa si morcovul sotati, apoi cu leurda, spalata si tocata marunt, iar la sfarsit se presarea patrunjeul spalat si tocat.
Se ruleaza apoi si se strange la capete, sa nu iasa compozitia, apoi se aseaza in tava de aragaz, pe hartie de copt.
Se lasa la cuptor, la temperaturta de 150 gr C, pana cand se patrunde si se rumeneste deasupra. Dupa ce se coace se scoate din cuptor se lasa acoperita cu un servet 10 minute, sa se racoreasca, apoi se poate taie rondele.