RULADA CU BRANZA DE VACI SI SPANAC CRUD

mai 20, 2014 | CATEGORIA Aperitive

rulada-branzavaci-spanaccrud-final2ok

O rulada pufoasa si rapida, cu blat fara gluten si umplutura cruda, din branza de vaci, spanac si usturoi, pentru absorbtia maxima a nutrientilor, delicioasa si hranitoare.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

–         5 oua

–         165 gr iaurt 2,5% grasime

–         2 lingura ulei de rapita

–         o linguria pudra de schinduf

–         un praf de sare neiodata

Pentru umplutura:

–         250 gr branza de vaci

–         85 gr  spanac

–         3 fire de usturoi verde

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se amesteca ouale bine cu telul, se adauga iaurtul, apoi uleiul de rapita, pudra de schinduf si sarea.

rulada-branzavaci-spanaccrud1ok

Se amesteca toate, pentru omogenizare. Intr-o tava de 25 X 25 cm, tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia rezultata si se introduce in cuptor, unde se lasa pana se coace si se rumeneste usor. Se poate intepa pe alocuri, pentru a nu se ridica de la mijloc. Intre timp se pregateste umplutura. Se spala bine si se curata spanacul si usturoiul, spanacul se toaca marunt, iar usturoiul se taie rondele fine si se adauga peste branza de vaci.

rulada-branzavaci-spanaccrud2ok

Se amesteca bine pentru omogenizare si se potriveste de sare. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor, cu hartia de copt, pe un suport de lemn ud, se intoarce si se dezlipeste hartia de copt, usor. Peste blatul care se afla cu fata in jos, dupa racire, se plaseaza umplutura.

rulada-branzavaci-spanaccrud3ok

Se ruleaza apoi strans.

rulada-branzavaci-spanaccrud4ok

Se poate taia imediat si servi.

rulada-branzavaci-spanaccrud-finalok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *