O rulada pufoasa si rapida, cu blat fara gluten si umplutura cruda, din branza de vaci, spanac si usturoi, pentru absorbtia maxima a nutrientilor, delicioasa si hranitoare.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 5 oua
– 165 gr iaurt 2,5% grasime
– 2 lingura ulei de rapita
– o linguria pudra de schinduf
– un praf de sare neiodata
Pentru umplutura:
– 250 gr branza de vaci
– 85 gr spanac
– 3 fire de usturoi verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se amesteca ouale bine cu telul, se adauga iaurtul, apoi uleiul de rapita, pudra de schinduf si sarea.
Se amesteca toate, pentru omogenizare. Intr-o tava de 25 X 25 cm, tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia rezultata si se introduce in cuptor, unde se lasa pana se coace si se rumeneste usor. Se poate intepa pe alocuri, pentru a nu se ridica de la mijloc. Intre timp se pregateste umplutura. Se spala bine si se curata spanacul si usturoiul, spanacul se toaca marunt, iar usturoiul se taie rondele fine si se adauga peste branza de vaci.
Se amesteca bine pentru omogenizare si se potriveste de sare. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor, cu hartia de copt, pe un suport de lemn ud, se intoarce si se dezlipeste hartia de copt, usor. Peste blatul care se afla cu fata in jos, dupa racire, se plaseaza umplutura.
Se ruleaza apoi strans.
Se poate taia imediat si servi.