Ingrediente sanatoase, gust select si o prezentare pentru o zi speciala, ca cea de “Dragobete”.
INGREDIENTE :
– o conserva de 190 gr file de somon salbatic de Pacific, in sos tomat cu busuioc (120 gr somon si 70 gr sos)
– 50 gr nuci de caju, crude
– 520 gr rosii (2 rosii mari)
– ¼ lingurita pudra de ghimbir
– cateva fire de arpagic
– sare neiodata, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se rasnesc nucile de caju, mai putin cateva care se opresc pentru decor. Se desface conserva, se strecoara sosul, apoi jumatate din cantitatea de sos tomat cu busuioc se alatura fileului de somon si nucilor de caju macinate.
Se amesteca, apoi se asezoneaza cu pudra de ghimbir.
Se amesteca din nou si se potriveste de sare, daca este cazul.Se taie rosiile in jumatati, apoi se scobesc in forma de inima, iar miezul lor se marunteste si se amesteca cu cealalata jumatate din cantitatea de sos.
Se umplu jumatatile de rosii cu crema de sosmon si nuci de caju, apoi se garnisec dupa imaginatie. Se servesc cu sosul delicios si cu cateva fire de arpagic, pentru un plus de picanterie.