Rosiile bogate in licopen, puternic antioxidant, coplesite de consistenta ciupercilor, bogate in proteine vegetale, un concert de nutrienti si miresme.
INGREDIENTE:
– 10- 12 rosii
– 500 gr ciuperci champignon
– 2 cepe
– un ardei gras
– o rosie
– ½ lingurita piper negru macinat
– ½ lingurita rozmarin macinat
– o legatura de patrunjel verde
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
– Sare, dupa gust
PREPARARE:
Rosiile se spala, li se decupeaza o calota la codita, si se scobesc de miez. Ciupercile se spala bine, se curata si se toaca marunt, apoi li se alatura miezul rosiilor, ceapa si ardeiul, spalate si tocate marunt.
Se pun la fiert in apa, se adauga uleiul si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se patrund profund. Se adauga patrunjelul spalat si tocat, piperul si rozmarinul macinat.
Se potriveste compozitia de sare si se umplu rosiile, care apoi se acopera cu calotele decupate si se garnisec cu frunze de patrunjel si bucati de ciuperci din compozitie.