ROSII UMPLUTE CU CIUPERCI

July 6, 2013 | CATEGORIA Retete vegane

rosii umplute cu ciuperci

Rosiile bogate in licopen, puternic antioxidant, coplesite de consistenta  ciupercilor, bogate in proteine vegetale, un concert de nutrienti si miresme.

INGREDIENTE:

–         10- 12 rosii

–         500 gr ciuperci champignon

–         2 cepe

–         un ardei gras

–         o rosie

–         ½ lingurita piper negru macinat

–         ½ lingurita rozmarin macinat

–         o legatura de patrunjel verde

–         3 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

–         Sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Rosiile se spala, li se decupeaza o calota la codita, si se scobesc de miez. Ciupercile se spala bine, se curata si se toaca marunt, apoi li se alatura  miezul rosiilor,  ceapa si ardeiul, spalate si tocate marunt.

pulpa de rosii, ciuperci champignon, ardei, ceapa, pentru rosii umplute

Se pun la fiert in apa, se adauga uleiul si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se patrund profund. Se adauga  patrunjelul spalat si tocat, piperul si rozmarinul macinat.

pulpa de rosii, ciuperci champignon, ardei, ceapa, sare, patrunjel si rozmarin macinat

Se potriveste compozitia de sare si se umplu rosiile, care apoi se acopera cu calotele decupate si se garnisec cu frunze de patrunjel si bucati de ciuperci din compozitie.

rosii umplute cu ciuperci,pulpa de rosii,ardei,ceapa,patrunjel,piper si sare si rozmarin maruntit

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *