ROSII COAPTE, CU IENIBAHAR SI OREGANO

iulie 15, 2019 | CATEGORIA Garnituri

salata de rosii coapte, cu ienibahar si oregano, detaliu

O reteta ce pregateste rosiile astfel incat sa-si sporeasca licopenul continut, un antoxidant specific acestora, excelent pentru sanatate.

INGREDIENTE:

– 750 g rosii
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– 6-8 fire de oregano verde
– o lingura de ulei vegetal, presat la rece (optional)
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine rosiile, apoi li se scot cotoarele.

ingrediente pentru salata de rosii coapte, cu ienibahar si oregano

Se introduc in cuptor, in tava, pe hartie de copt, si se lasa la cca 180 grade C, pana se inmoaie usor. Se scot din cuptor si se asezoneaza cu sare, ienibahar si cu firele de oregano. Se pot consuma ca atare, stropite cu ulei vegetal presat la rece, intrucat licopenul este solubil in grasimi, sau fara adaos de ulei, daca se servesc alaturi de mancaruri ce-l contin deja.

salata de rosii coapte, cu ienibahar si oregano

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *