Rondele cu dulceata naturala a prunelor coapte si cu aroma puternica si imbietoarae a mirodeniilor bogate in antioxidanti.
INGREDIENTE (ptr 15 bucati):
– 175 gr faina dietetica, din macinis integral de grau
– 45 gr seminte de in, rasnite
– un praf de sare
– 150 ml apa
– 6 prune (aprox. 245 gr)
– scortisoara macinata, dupa gust
– cuisoare, dupa gust
PREPARARE:
Se aduna pe planseta faina, semintele de in rasnite, scortisoara si sarea.
Se adauga si se incorporeaza apa, putin cate putin, rezultand aluatul, care se framanta si care apoi se intinde intr-n start subtire, din care se decupeaza cu o forma rotunda, rondele cu diametru de 8,5 cm. Prunele se spala bine, se desfac de pe sambure si se taie fasii subtiri, cu care se garnisesc rondelele din aluat si care se pudreaza apoi cu scortisoara si cuisoare.
Se plaseaza apoi in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul incins si se mentin 10 minute la foc potrivit. Se scot din cuptor si se pot consuma crocante, sau se tin acoperite, sa se inmoaie. Constituie un dulce natural, gustos si hranitor.