RONDELE DE SFECLA, COAPTE, CU SOS CRUD DE GHIMBIR

februarie 8, 2016 | CATEGORIA Aperitive

rondele de sfecla, coapte, cu sos crud de ghimbir

O modalitate rapida si delicioasa de a consuma sfecla rosie coapta, asezonata cu sos crud, antioxidant.

INGREDIENTE:

– 2 sfecle mici

pentru sosul crud de ghimbir:

– 3 cm radacina de ghimbir

– 3 linguri de ulei vegetal (am folosit de orez)

– 6 linguri de suc de lamaie

– un praf de sare de ocna (optional, eu nu am folosit)

PREPARARE:

Se spala bine sfeclele si se feliaza subtire, cu tot cu coaja, pentru a beneficia de nutrienti importanti, apoi rondelele obtinute se cufunda pe rand in suc de lamaie, pentru a nu oxida.

rondele de sfecla, crude, in suc de lamaie

Se aseaza apoi pe hartie de copt pe un suport grilaj.

rondele de sfecla, crude, cu suc de lamaie, pentru copt

Se introduc in cuptorul incins, la 180 de garde C si se lasa aproximativ 30 de minute, pana se patrund, avand grija sa nu se arda. Nu trebuie sa fie crocante, sa nu se deshidrateze complet.

rondele de sfecla, coapte

Se asezoneaza apoi cu sosul crud de ghimbir, pregatit dupa reteta.

rondele de sfecla, coapte, cu sos crud de ghimbir

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *