O modalitate rapida si delicioasa de a consuma sfecla rosie coapta, asezonata cu sos crud, antioxidant.
INGREDIENTE:
– 2 sfecle mici
pentru sosul crud de ghimbir:
– 3 cm radacina de ghimbir
– 3 linguri de ulei vegetal (am folosit de orez)
– 6 linguri de suc de lamaie
– un praf de sare de ocna (optional, eu nu am folosit)
PREPARARE:
Se spala bine sfeclele si se feliaza subtire, cu tot cu coaja, pentru a beneficia de nutrienti importanti, apoi rondelele obtinute se cufunda pe rand in suc de lamaie, pentru a nu oxida.
Se aseaza apoi pe hartie de copt pe un suport grilaj.
Se introduc in cuptorul incins, la 180 de garde C si se lasa aproximativ 30 de minute, pana se patrund, avand grija sa nu se arda. Nu trebuie sa fie crocante, sa nu se deshidrateze complet.
Se asezoneaza apoi cu sosul crud de ghimbir, pregatit dupa reteta.