RONDELE DE CALAMAR AROMATIZATE, CU MORCOVI

decembrie 12, 2013 | CATEGORIA Aperitive

rondele de calamar aromatizate, cu morcovi si patrunjel

O  reteta cu rondele de calamar innobilate cu arome intense si servite cu morcov ras, pentru un plus de caroten.

INGREDIENTE:

–         200 gr rondele calamar

–         2 morcovi (aprox.  150 gr)

–         o lingurita de maghiran uscat

–         ½ lingurita de pudra de rozmarin

–         sucul unei lamai

–         2 linguri de  ulei de floarea soarelui presat la rece

–         usturoi romanesc, dupa gust

–         5 fire de patrunjel verde

–          sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Rondelele de calamar se spala si se fierb in apa cu un  strop de sare. Dupa ce se patrund, se scurg si li se adauga pudra de rozmarin, maghiranul uscat, uleiul si sucul de lamaie, apoi usturoiul curatat si dat pe razatoarea fina.

rondele de calamar fierte cu sare si aromatizate cu rozmarin,maghiran,ulei de floarea soarelui si suc de lamaie

Se amesteca si se lasa cam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele. Se spala, se curata si se rade pe razatoarea mare morcovul, peste care se toarna rondelele de calamar aromatizate, se adauga patrunjelul tocat si se potriveste totul de sare. Se amesteca si se poate servi.

rondele de calamar aromatizate, cu morcovi

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *