O reteta cu rondele de calamar innobilate cu arome intense si servite cu morcov ras, pentru un plus de caroten.
INGREDIENTE:
– 200 gr rondele calamar
– 2 morcovi (aprox. 150 gr)
– o lingurita de maghiran uscat
– ½ lingurita de pudra de rozmarin
– sucul unei lamai
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
– usturoi romanesc, dupa gust
– 5 fire de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Rondelele de calamar se spala si se fierb in apa cu un strop de sare. Dupa ce se patrund, se scurg si li se adauga pudra de rozmarin, maghiranul uscat, uleiul si sucul de lamaie, apoi usturoiul curatat si dat pe razatoarea fina.
Se amesteca si se lasa cam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele. Se spala, se curata si se rade pe razatoarea mare morcovul, peste care se toarna rondelele de calamar aromatizate, se adauga patrunjelul tocat si se potriveste totul de sare. Se amesteca si se poate servi.
Chiar ma gandeam cum sa le pregatesc!
Eu dintre feluritele moduri de pregatire am ales sa le aromatizez, pentru ca altfel mi se par fade, sunt exxcelen te si pane, dar am preferat ceva fara prajeala.