Frunze de papadie, proaspat culese de pe campul racoros, dintre frunzele in culorile toamnei, frunze inca bogate in clorofila, alaturi de alte ingrediente sanatoase, intr-o super salata:
INGREDIENTE:
– o ridiche neagra
– o legatura de frunze de papadie
– samburi de migdale (am folosit 15 bucati)
– o lingura de ulei de masline extravirgin (presat la rece)
– o jumatate de lamaie
– ¼ lingurita de ienibahar macinat grosier
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
M-am intors dintr-o scurta calatorie din Ardeal cu cateva frunze proaspete si bine hranite de papadie, astfel ca m-am gandit sa le savurez intr-o salata detoxifianta si am spart cei cativa samburi de migdale care mi-au fost daruiti dintr-un migdal de pe o alee din cartier.
Desigur ca se pot folosi migdale din comert si frunze de papadie proaspete sau uscate, din cele pentru ceai. Se spala si se curata ridichea, apoi se razuieste grosier si se adauga sucul jumatatii de lamaie, se amesteca si se potriveste de sare. Se spala bine frunzele de papadie si se maruntesc, apoi se adauga si ele, impreuna cu ienibaharul. Se amesteca bine si apoi se asezoneaza cu samburii de migdale si cu uleiul de masline.