O reteta ce asezoneaza quinoa astfel incat gustul si valoarea nutritiva sa-i fie innobilate.
INGREDIENTE:
– o ceasca de quinoa alba
– o lingura de ridiche neagra razuita fin
– o frunza de dafin
– ½ lingurita de frunze uscate de coriandru
– 3 cuisoare
– ¼ lingurita de pudra de ghimbir
– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat al rece
– un praf de sare Hymalaia
PREPARARE:
Se spala bine bobitele de quinoa, in multe ape, pentru a indeparta gustul amar si se lasa la inmuiat, cam 15 minute.
Se strecoara apoi si se adauga 2 cesti de apa si frunza de dafin. Se pun acestea la fiert, se lasa sa clocoteasca cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea, se adauga cuisoarele si se acopera vasul, cca 20 de minute.
Se indeparteaza frunza de dafin, si cuisoarele, se strecoara quinoa fiarta, apoi i se adauga ridichea neagra razuita fin, sarea de Hymalaia, pudra de ghimbir, uleiul de floarea soarelui presat la rece si frunzele uscate de coriandru.
Se amesteca si se lasa sa se intrepatrunda aromele.
Nu m-am gandit niciodata la combinatia de quinoa si ridiche neagra. Suna interesant 🙂