O garnitura speciala, o gandire si asociere personala, complexa ca nutrienti, prezentata elegant.
INGREDIENTE:
– 180 gr seminte de quinoa
– 200 gr urzici
– o sfecla rosie, mica
– 2 cepe
– 6 catei de usturoi
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– sare,dupa gust
PREPARARE:
Urzicile se curata bine, se spala de multe ori si se fierb in apa cu o ceapa mica taiata marunt si cu un praf de sare.Cand sunt complet patrunse se scurg avand grija sa pastram zeama lor si apoi, se toaca.
Semintele de quinoa se spala bine, sub jet bogat de apa pentru a indeparta gustul amar, se lasa 15 minute la inmuiat in zeama urzicilor scurse, de doua ori volumul lor.
Se fierb apoi in aceasta licoare, impreuna cu un praf de sare. Cand sunt fierte, se strecoara.
Jumatate din cantitatea de seminte fierte de quinoa se alatura urzicilor, la care se mai adauga cealalta ceapa cruda, data pe razatoarea mare si 2 linguri de ulei de masline.
Se amesteca bine. Cealalta jumatate din cantitatea de boabe fierte de quinoa se alatura sfeclei curatate si date pe razatoarea mica, la care mai adaugam cateii de usturoi rasi, celelelate 2 linguri de ulei si un praf de sare.
Se amesteca bine si aceasta a doua compozitie. Apoi folosindu-mi imaginatia am umplut gingase forme de sticla, din care apoi, rasturnandu-le, am scos compoziiile, obtinanad astfel o tinuta eleganta. Le-am asortat cu putin patrunjel verde.