QUINOA CU URZICI SI CU SFECLA ROSIE

aprilie 11, 2013 | CATEGORIA Aperitive

seminte de quinoa cu urzici si cu sfecla rosie

O garnitura speciala, o gandire si asociere personala, complexa ca nutrienti, prezentata elegant.

INGREDIENTE:

–         180 gr seminte de quinoa

–         200 gr urzici

–         o sfecla rosie, mica

–         2 cepe

–         6 catei de usturoi

–         4 linguri ulei de masline extravirgin

–         sare,dupa gust

 

PREPARARE:

Urzicile se curata bine, se spala de multe ori si se fierb in apa cu  o ceapa mica taiata marunt si cu un praf de sare.Cand sunt complet patrunse se scurg avand grija sa pastram zeama lor si apoi, se toaca.

urzici fierte cu ceapa si sare

Semintele de quinoa se spala bine, sub jet bogat de apa pentru a indeparta gustul amar, se lasa 15 minute la inmuiat in zeama urzicilor scurse,  de doua ori volumul lor.

seminte de quinoa in zeama de urzici

Se fierb apoi in aceasta licoare, impreuna cu un praf de sare. Cand sunt fierte, se strecoara.

boabe de quinoa, fierte, in zeama de urzici

Jumatate din cantitatea de seminte fierte de quinoa se alatura urzicilor, la care se mai adauga cealalta ceapa cruda, data pe razatoarea mare si 2 linguri de ulei de masline.

urzici,seminet de quino, ceapa si sare

Se amesteca bine. Cealalta jumatate din cantitatea de boabe fierte de quinoa se alatura sfeclei curatate si date pe razatoarea mica, la care mai adaugam cateii de usturoi rasi, celelelate 2 linguri de ulei si un praf de sare.

eminte de quinoa fierte cu sfecla rosie cruda , usturoi, sare si ulei de masline extravirgin

Se amesteca bine si aceasta a doua compozitie. Apoi folosindu-mi imaginatia am umplut gingase forme de sticla, din care apoi, rasturnandu-le, am scos compoziiile, obtinanad astfel o tinuta eleganta. Le-am asortat cu putin patrunjel verde.

seminte de quinoa cu urzici si cu sfecla rosie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *