O reteta pregatita dietetic, asociind carnea corect cu legume si stevie proaspata, fara adaos de grasimi, marcata usor cu mirodenii, in special cu aroma intensa a anasonului.
INGREDIENTE:
– 6 pulpe superioare de pui
– 2-3 cepe
– un ardei gras
– 6 legaturi de stevie proaspata
– ½ lingurita de piper boabe
– 2 frunze uscate de dafin
– seminte de anason, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se degreseaza pulpele superioare de pui, apoi se fierb in apa, avand grija sa se spumuiasca la timp. Cand sunt aproape fierte, se adauga ceapa si ardeiul curatate, spalate si tocate, se potrivesc de sare, se lasa sa fiarba in cateva clocote, apoi se asezoneaza cu foile de dafin si cu boabele de piper. Intre timp se spala bine si se curata frunzele de stevie, apoi se toaca grosier si se adauga ansamblului fiert.
Se lasa sa clocoteasca usor, cateva minute doar, fara a adauga apa, in sucul lor propriu. Dupa intreruperea fierberii, se adauga semintele de anason, pentru o aroma deosebita si un plus de nutrienti.