O reteta ce fragezeste si aromatizeaza pulpa de vita, imbogatind-o cu antioxidanti valorosi, ce ajuta digestia si o fac irezistibila ca gust.
INGREDIENTE:
– 2 kg pulpa de vita
– o legatura de cimbru uscat
– 4 linguri de boabe de coriandru (de la Kamis)
– 4 linguri de busuioc uscat (de la Kamis)
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– 2 linguri de ghimbir macinat (de la Kamis)
– 2 linguri de rozmarin macinat
– 2 linguri de boia de ardei dulce (de la Kamis)
– 2 linguri de ienibahar macinat
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine pulpa de vita si se mai degreseaza daca este cazul, apoi se unge cu uleiul de masline, se sareaza si se asezoneaza pe rand, cu mirodeniile.
Se introduce in cuptorul incalzit la temperatura de 165 grade Celsius, unde zaboveste circa 45 de minute. Astfel preparata, pulpa va capata o crusta gustoasa, iar feliile taiate vor fi fragede.